اگر سگ شما از یک رژیم غذایی کامل و متعادل استفاده می کنه، به تنقلات و میان وعده ای نیاز نداره ( بین وعده های غذایی گرسنه نخواهند بود و نیازی به مواد مغذی اضافه تری نداره). در واقع میان وعده ها می تونند تعادل تغذیه ای را که وعده های اصلی فراهم می کنه، از بین ببرد.

اما بیاین واقع بین باشیم میان وعده ها برای اهداف آموزشی مفید هستن و سگ ها هم از یک میان وعده خوب لذت می برن. چند دستورالعمل را دنبال کنین تا مطمئن بشین که میان وعده ها برای سلامتی سگ شما خطری نداشته باشه.

خطرات غذای سگ 

اضافه وزن سگ ها را در معرض خطر بیماری هایی مانند بیماری قلبی ، آرتروز و سرطان قرار می ده و اون رو به یکی از مهمترین مسائل سلامتی تبدیل می کنه.
بسیاری از غذاهای تجاری سگ مملو از کالری ، قند و مواد مشکوکه و می تونه به چاقی کمک کنه (حتی غذاهای سالم – از جمله میوه ها و سبزیجات – که بیش از حد داده می شه در افزایش وزن نقش داره).
درمطالعه اخیر ، محققان دانشگاه پادوا 32  غذای محبوب سگ را از نظر محتوای تغذیه مورد تجزیه و تحلیل قرار دادن. این آزمایش شامل بیسکویت ، تشویقی های نرم ، نوارهای تشویقی گوشت ، پوست خام ، تشویقی های جویدنی و تشویقی های مراقبت از دندان بود. مطالعات نشون داده که در بیشتر این موارد میزان انرژی از میزان مجاز انرژی توصیه شده روزانه برای غذاها بیشتره .

آیا می دانید در غذای سگ شما چه چیزی وجود دارد؟

مواد اصلی موجود در غذای سگ نیز باید با آنچه روی برچسب نوشته شده  مطابقت داشته باشه ، اما اغلب اینطور نیست. در همون مطالعه دانشگاهی ، محققان دریافتند که 76 درصد از خوراکی هایی که تجزیه و تحلیل کردن  حاوی چهار تا نه ماده بوده که به طور دقیق در برچسب ها نشان داده نشده .این کار می تونه برای سگ هایی که رژیم های کنترل شده دارن بسیار خطرناک باشه. به عنوان مثال ، یک سگ مبتلا به بیماری کلیوی رو که نیاز به محدودیت پروتئین غذایی داره ، در نظر بگیرین. اگر نمی تونید به  نوشته ی روی برچسب ها  اعتماد کنین ، چجوری می تونید مطمئن باشید که غذای سگ حاوی پروتئین زیاد نیست؟

غذاهای ترد فرآوری شده نیز دارای خطرات هستن – FDA گزارش داد که تا سال 2015 بیش از 5000 شکایت از بیماری های مربوط به خوراک مرغ ، اردک یا سیب زمینی شیرین دریافت کرده که شامل محصولات وارداتی از چین می شه.

  

سگ من چه نوع خوراکی هایی می تواند بخورد؟

غذاهای تجاری شرکت هایی که به آنها اعتماد دارین یا غذاهای خانگی که با راهنمایی متخصص تغذیه دامپزشکی دارای مجوز تهیه شده ان را می تونید مصرف کنین.
دامپزشکان ، از جمله اعضای انجمن جهانی دامپزشکی حیوانات کوچک (WSAVA) ، میوه و سبزیجات را توصیه می کنن چون دارای مواد مغذی بالا و کالری کمی هست. در اینجا میان وعده هایی را معرفی می کنیم که با رعایت اعتدال ، برای سلامتی سگ شما مفیده .

 

میان وعده های سالم

  • سیب

سیب عالیه و یک میان وعده سالم برای سگ ها است. سیب نسبتاً سرشار از فیبره که می تونه به هضم سگ شما کمک کنه. همچنین منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها (ویتامین A و C) هستن که می تونن در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت کنن. یک مزیت دیگر: می تونن باقی مانده های غذا بین دندان ها را از بین ببرن و در سلامت دهان و دندان سگ شما نقش مفیدی داسته باشه.
احتیاط: سیب حاوی آمیگدالین است ، نوعی سیانید که در صورت مصرف سمیِ. بنابراین سیب را بدون هسته در اخیتار سگتون قرار بدین.

  • موز

موز دارای کلسترول و سدیم کمیِ ،اما فیبر نسبتاً بالایی داره و حاوی پتاسیم ، ویتامین (از جمله ویتامین C) و مس هست که می تونهبه سلامت قلب ، هضم بهتر و افزایش انرژی کمک کنه. به خاطر داشته باشین که یک موز کوچک 12 گرم قند داره ، بنابراین در حد اعتدال به سگ خود موز بدین.

  • بلوبری

بلوبری نه تنها سرشار از آنتی اکسیدان (ویتامین C و K) و فیبر زیاد ، بلکه حاوی مواد شیمیایی گیاهی قوی از جمله آنتوسیانین هست که به توت ها رنگ می ده. نکته مفید: بلوبری را برش بدین  تا بوی آن در محیط پخش بشه و برای سگ شما اشتها آور تر باشه.

  • طالبی

طالبی پر از بتاکاروتن ، فیبر ، فولات ، نیاسین ، پتاسیم و ویتامین های A ، B-6 و C ، یک منبع تغذیه ای برای توله سگ شماست . حذف دانه ها و پوست را فراموش نکنین ، چون هر دوش می تونه باعث مشکلات معده و گوارش بشه.

  • هویج

اگر تعجب می کنین، “آیا سگ ها می توانند هویج مصرف کنند؟” پاسخ بله ست. هویج سرشار از مواد مغذی مانند فیبر و آنتی اکسیدان بتاکاروتن هست که ممکن  به محافظت در برابر برخی بیماری ها ( مثل سرطان مثانه )کمک کنه . جویدن هویج در از بین بردن جرم های دندانی موثرِ و می توانه نقش کوچکی در جلوگیری از تجمع پلاک داشته باشه (مطمئن باشید که الویت با مسواک است!)

  • کرفس

این غذای ترد حاوی ویتامین A ، B و C که می تونه به تقویت سیستم ایمنی سگ شما و سلامت کلی آن کمک کنه.

  • خیار

خیار تقریباً فاقد چربی و روغنه . با این حال ، سرشار از مواد مغذی مانند پتاسیم ، مس ، منیزیم ، بیوتین و ویتامین های K ، C و B-1  هست . محتوای آب زیاد در خیار به هیدراته شدن سگ شما کمک می کنه، بنابراین خیار مخصوصاً برای روزهای تابستان و روزهای پر از فعالیت خیلی مفیده.
همچنین حاوی مواد مغذی گیاهی که در از بین بردن بوی بد دهان نقش موثری داره.

  • لوبیا سبز

منبع ترد آهن ، کلسیم ، فیبر ، اسید فولیک ، نیاسین ، پتاسیم ، بتاکاروتن و ویتامین های A ، C و K هست. لوبیا سبز انتخاب عالی دیگری که میتونین به صورت تازه یا از کنسرو های فاقد نمک استفاده کنین.

  • گلابی

گلابی حاوی فیبر و ویتامین C و K هست که به هضم بهتر و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنه.. مطمئن بشین که قبل از استفاده هسته ی آن را جدا کردین.

  • کدو تنبل

کدو تنبل سرشار از بتاکاروتن ، فیبر ، پتاسیم و ویتامین C  هست . همچنین کدو تنبل به درمان اسهال و یبوست سگ ها کمک می کنه . پیشنهاد میکنیم از کنسرو ها و پوره کدو تنبل ( فاقد مواد نگهدارنده ، شکر و ادویه جات و رنگ های مصنوعی باشه ) استفاده کنین.

  • فلفل دلمه ای قرمز

برش های فلفل دلمه ای قرمز خام که حاوی ویتامین ها و آنتی اکسیدان هایی هستن که می تونن  التهاب را کاهش بدن و ایمنی بدن را تقویت کنن. نکته مهم : ساقه ها و دانه هایش را حتما جدا کنین . همچنین توجه داشته باشین که فلفل تند را از سگ خود دور کنین چون باعث ناراحتی گوارشی می شه.

  • توت فرنگی

توت فرنگی منبع عالی فیبر و ویتامین C هست که ایمنی بدن را تقویت می کنه . توت فرنگی همچنین دارای یک ترکیب اسید مالیکه که ممکنه به سفید شدن دندان های سگ کمک کنه. توت فرنگی مثل موز سرشار از قند و باید در وعده های کوچک داده بشه .فقط از انواع توت های تازه استفاده کنین و از کنسرو میوه در شربت یا شکر اضافه شده خودداری کنین. اگر توت فرنگی برای سگ شما یک غذای جدید ، با مقادیر کم شروع کنین تا از ناراحتی معده جلوگیری کرده باشین.

  • سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین سرشار از بتاکاروتن و ویتامین B-6 و C هست . همچنین حاوی مواد معدنی که برای سلامتی سگ ها بسیار مفیده . به عنوان مثال ، پتاسیم به عملکرد صحیح کلیه ها کمک می کنه ، تعادل مایعات مناسب را در بدن حفظ می کنه و به عملکرد عصبی و ماهیچه ای کمک می کنه. فیبر رژیمیش  همچنین به هضم غذا کمک می کنه. اگر در خانه برای سگ خود سیب زمینی شیرین می پزین ، بهتر به صورت آبپز یا بخارپر استفاده کنین.

هشدارها: سیب زمینی خام می تونه برای دستگاه گوارش سگ شما بسیار خشن باشه ، بنابراین حتماً آن را بپزین. همچنین ، WSAVA توصیه می کنه از خوردن غذاهای خشک شده با سیب زمینی شیرین خودداری کنین ، چونکه  با بیماری کلیوی مرتبط هستن.

  • هندوانه

هندوانه متشکل از 92 درصد آب ، یک غذای خوشمزه اس که می تونه به سگ شما در روزهای گرم کمک کنه. همچنین حاوی مواد مغذی مانند پتاسیم و ویتامین A ، B-6 و C هست .
تخم هندوانه مانند سیب می تنونه باعث مسدود شدن روده و مشکلات گوارشی بشه. پوست هندوانه  رو دور از دسترس سگ خود قرار بدین ، می تونه منجر به ناراحتی های گوارشی بشه .

احتیاط در مصرف میان وعده ها

حتی مصرف بیش از حد میوه یا سبزیجات می تونه به افزایش وزن کمک کنه ، بنابراین تسلط بر میزان مصرف ضروریه . احتمالاً در مورد قانون 90/10 شنیده این که می گه غذا ها نباید بیش از 10درصد از رژیم غذایی کامل و متعادل را شامل بشه . اندازه گیری دقیق 10درصد همیشه ساده نیست ، اما تخمین زدن می تونه منجر به تغذیه بیش از حد بشه .یکی از راه های تعیین تعداد کالری ، مشورت با مراکز تغذیه ست ، مثل کارشناسان آنلاین تغذیه در دکترپت . با در نظر گرفتن کالری مورد نیاز سگ خود ، ریاضیات اولیه را انجام میدین . به عنوان مثال ، بگین که شما یک سگ 20 کیلویی دارین و دوست دارین که با اون  موز بخورین. از اونجایی که  بین 325 تا 400 کالری در روز نیاز دارن، حداکثر 32 تا 40 از این کالری ها باید از غذاها تهیه بشه . تغذیه کامل موز کوچک – که حاوی حدود 90 کالری است – بیش از حده .هر سگی به به هر کدام از موارد این لیست اشتیاق نشون نمی ده. امتحان کنین تا بدونین سگ شما چه چیزی را دوست داره . اگر به میان وعده هایی احتیاج دارین که خارج از قانون 10درصد باشه، اگر تغییر شکل بدین ، می می تونین از غذای اصلی سگ خودتون  به عنوان میان وعده استفاده کنین اگر فرم آن را تغییر بدین. بخش کوچکی از وعده های غذایی اصلی  سگ خود را کنار بزارین و به عنوان میان وعده ( در دفعات مختلف در روز) به سگ خود بدین.

مراقب غذاهایی باشین که هرگز نباید بخوره. برخی از غذاها ، از جمله پیاز ، شکلات ، زایلیتول و آجیل ماکادامیا می تونه برای حیوان خانگی شما سمی باشه. همیشه قبل از هرگونه تغییر رژیم غذایی ، با دامپزشک مشورت کنین ،  ممکنه سگ شما علائم غیرمعمول را نشان بده ،که می تونه نتیجه یک بیماری زمینه ای باشه.