دیابت در سگ ها
دیابت قندی یک بیماری شایع در سگ هاست که تخمین زده می شه تقریباً از هر 500 سگ 1 نفر به دیابت مبتلا بشه. دیابت در سگ ها ترکیبی ازعلل ارثی و محیطیه. همه ی نژادها می تونن تحت تأثیر قرار بگیرن، اما به نظر می رسه که نژادهای خاصی شیوع بیشتری از دیابت را نشون می دن، که در برخی موارد یک عامل ارثی رو نشون میده. عوامل محیطی که میشه اشاره کرد، بالا رفتن سن و چاقیست. این بیماری همچنین در سگ های ماده ، به ویژه سگ های ماده عقیم نشده شایع تر.
علل دیابت
وقتی بدن به طور عادی کار می کنه، قندهای خورده شده در کبد ذخیره میشن تا بعداً با کاهش سطح گلوکز خون مورد استفاده قرار بگیرن. این امر سطح گلوکز را در بدن تا وعده غذایی بعدی ثابت نگه می داره. هورمون مورد نیاز برای این فرایند انسولین که توسط لوزالمعده تولید می شه. شایع ترین علت دیابت عدم تولید انسولین یا عدم پاسخ به انسولینه، اغلب به این دلیل که خود پانکراس یا کبد آسیب دیده یا بیمار هستن.
همون طور که در انسان ها وجود داره، چاقی در سگ ها در دنیای امروز با رژیم های غذایی ضعیف و عدم ورزش در حال تبدیل شدن به یک مسئله اصلی ست. افزایش سگهای چاق منجر به افزایش تعداد سگ های مبتلا به دیابت شده .
مهمه که وزن سگ خود را در محدوده ایده آل نگه دارین و بدنش را بررسی کنین تا از وزن سالم آنها مطمئن باشین.
اثرات دیابت
بدون ذخیره مناسب یا آزاد شدن گلوکز، سگ مبتلا به دیابت از سطوح بالای گلوکز در بدن خود بعد از غذا و سطح پایین بین وعده های غذایی رنج میبره.
اگر سطح آن به مقدار زیادی بالا بره، میتونه باعث ایجاد تشنج بشه همچنین سگ های مبتلا به دیابت در درازمدت ( در صورت عدم کنترل ) بینایی خود را از دست میدن.دیابت شدید درمان نشده می تونه منجر به مرگ بشه. افت قند خون زمانی رخ میده که سطح قند خون بیش از حد پایین بیاد. اگرسگ شما دچار این بیماری جدی شد، میتونین محلول قندی را روی لثه هاش بمالید. در مواقع ضروری مقداری عسل همراه خودتون داشته باشین و بلافاصله با دامپزشک خود تماس بگیرین.
علائم و نشانه های دیابت
افزایش تشنگی و ادرار، کاهش وزن با وجود غذا خوردن عادی، افزایش اشتها (بعداً با پیشرفت بیماری منجر به از دست دادن اشتها می شود)، استفراغ ،کم شدن واز دست دادن هوشیاری. سگ های دیابتی همچنین مستعد عفونت های ادراری و آب مروارید دیابتی هستن.
تشخیص دیابت
سطح گلوکز را میشه با یک آزمایش خون ساده بررسی کرد. برای تشخیص صحیح، تعدادی آزمایش خون اغلب در طول روز برای سنجش سطح گلوکز انجام میشه. آزمایشات ادرار نیز میتونه انجام بشه که نشون میده قند در ادرار سگ وجود داره یا خیر.
کنترل دیابت در سگ ها
هیچ درمانی برای دیابت وجود نداره اما میشه اون رو کنترل کرد. در انسان ، دیابت شیرین اغلب با رژیم غذایی دقیق و داروهای خوراکی قابل کنترل هست. متأسفانه این مورد در مورد سگ ها صدق نمی کنه چون داروهای خوراکی برای دیابت در سگ ها موثر نیستند. سگ مبتلا به دیابت نیاز به تزریق انسولین روزانه یا دو بار در روز داره. شما باید روزانه محل تزریق را تغییر بدین.
همچنین توصیه میشه از رژیم غذایی کم قند که دارای کربوهیدراتهای پیچیده و فیبر زیاد استفاده کنین. اینها به آرامی توسط بدن تجزیه میشن و سطح گلوکز خون کنترل میشه. تغذیه 2-3 وعده غذایی کوچکتر در روز برای سطح قند خون بسیار بهتر از یک وعده غذایی بزرگتر یکبار در روزست، بنابراین غذای سگ را به قسمتهای کوچکتر تقسیم کنین.
برای شروع بهتره شما و دامپزشک بهترین برنامه که شامل آزمون وخطاست را امتحان کنین. پیگیری و تعهد شما به درمان دیابت بسیار مهم ست. هنگامی که یک برنامه درمانی موفق ایجاد بشه، بسیاری از سگ های دیابتی می توانند زندگی عادی را تجربه کنند. با این حال برخی از سگ ها در تثبیت مشکل دارند و ممکن است عوارضی داشته باشند.
داروهای مناسب و رژیم غذایی، نظارت دقیق، معاینات منظم و آزمایش ادرار، تزریق منظم و برنامه های معمول تغذیه، میزان کالری و میزان فعالیت مداوم و تعهد کامل، کلید موفقیت درمان دیابت در سگ ها است.
دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.